Ierapetra is de meest zuidelijke stad van Europa. De plaats is de afgelopen jaren behoorlijk uit het stof getrokken en begint zich behoorlijk te ontwikkelen als een aantrekkelijke woon- en toeristenplaats.
 
Ierapetra heeft de rijkste inwoners van Kreta. De stad is erg welvarend omdat men uit 2 verschillende seizoenen inkomsten genereert: in de zomer van het toerisme en in de winter van de tuinbouw (plastic kassen) en van de oogst van de olijven, die een van de betere olijfolie’s ter wereld voortbrengt.
 
Het centrum, met zijn ontelbare winkeltjes van uiteenlopende aard, nodigt u uit om eens lekker rond te snuffelen. De vele terrasjes zijn zeer aangenaam in deze warme stad. De temperatuur kan in Augustus oplopen tot boven de 40 º C., terwijl het in de winter zelden kouder wordt dan 15 º C. In de vele tavernes langs de boulevard en het strand is het goed vertoeven. Ze hebben vaak een ruim aanbod van verse vis (als er niet teveel wind is geweest).

“De oude binnenstad is een bezoek waard. Hier ziet en voelt u Ierapetra zoals het eens was, de rust zelve.”

Chrissi ( het gouden) Eiland 15 km voor de kust van Ierapetra, is de belangrijkste toeristen attractie. De boten brengen u dagelijks (tussen mei en oktober) naar dit prachtige eiland, waar u zich op de Bahamas waant. Onderweg kunnen de dolfijnen u reeds begroeten, terwijl de kustlijn van Chrissi een aaneenschakeling is van verschillende kleuren blauw zeewater.
 
Het nachtleven van Ierapetra, waar vele lokale jongeren gebruik van maken, beperkt zich voornamelijk tot 1 straat, vanaf het centrum naar de boulevard.
 
Een bezoek aan de zaterdagse markt is de moeite waard. Hier vindt u een aanbod van verse tuinbouwproducten tot kleding, in een typisch rommelig en gezellig sfeertje.
 
Kortom, Ierapetra is een plaats waar u niet aan voorbij mag gaan. Verblijf hier een paar dagen, het zal u goed doen.
 
Voor meer informatie over Ierapetra en Chrissi eiland, kijkt u dan even op onze website www.lasithi-holidays.net