Restaurants Oost Kreta

Restaurants Oost Kreta

1) Taverne Panorama in Istro

Aan het eind van het dorpje Istro, ten oosten van Agios Nikolaos, ligt Taverna Panorama.

De inrichting doet wat kitscherig aan, maar dit wordt volledig gecompenseerd door de gastvrijheid van de eigenaar Georgos en de kookkunst van zijn broer Andreas. De menukaart is zeer uitgebreid en u kunt kiezen uit veel authentieke Kretenzer gerechten en smakelijke schotels met een Europees tintje. Ook aan de presentatie van het eten wordt veel aandacht gegeven. De prijzen zijn hier heel redelijk. Vanaf het terras heeft u een mooi uitzicht over de Mirabello baai. We weten zeker dat u hier vaker wilt terugkomen.

2) Taverna Ziggos in Istro.

Het zal u opvallen wanneer door Istro rijdt, de grote BBQ en aan het spit altijd wel een lam of anderzijds.

Wat u dan ook niet mag missen, dat u in de avonduren ook uw stuk(je) vlees van de gril verorbert.

Een keurig restaurant met een prima sfeer en een goede prijs/kwaliteits verhouding.

3) Vis taverne Psaropoula in Koutsounari

Een bijzonder restaurant op een bijzondere plek. Dit fraaie visrestaurant ligt op het strand.

Net buiten het dorpje Koutsounari na het Coriva hotel treft u een weggetje aan naar het strand en u bent er.

Vassily en zijn zoons en echtgenote hebben hier een van de betere visrestaurants op Kreta. U kunt hier dagelijks terecht voor verse vis. U zit op een terras aan een strand met ligbedden, uiteraard zijn deze ligbedden voor hun gasten gratis te gebruiken. Vooral in de avonduren is dit een zeer romantische plek.

Dit restaurant is enorm geliefd bij de lokale bevolking zorg er dan ook voor dat u s’avonds rond een uur of 8 ter plekke bent. om 9.30 uur komen de Grieken en dan is er geen plaats meer.

Probeer eens hun gevarieerde visschotel u zult verbaasd zijn.

4) Restaurant Zorbas in Sitia.

Aan de boulevard van Sitia wemelt het van de tavernes, u ziet door de bomen het bos niet meer. Eigenlijk bereiden ze allemaal hetzelfde eten voor dezelfde prijs. Het enige onderscheid dat u nog zou kunnen maken, is om te kijken wie de meest comfortabele stoelen heeft. Er is echter 1 uitzondering en dat is Zorbas. Hier treft u nog de traditionele Kretenzer gerechten aan. Maak uw keuze niet vanaf het menu, maar loop via de zij-ingang naar de keuken. Daar staat een grote vitrine opgesteld met de dagelijks verse gerechten, bereid door moeders, zoals het hoort. Voor een uitstekende prijs eet u hier dagverse gerechten in een gemoedelijke atmosfeer. Erg leuk is dat zij ook een mezedes menu hebben, met raki of ouzo. U betaalt voor twee personen 10 Euro, u drinkt een lekker drankje en uw tafel staat vol met traditioneel eigengemaakte hapjes: DOEN.

Wij zijn hier voor alle informatie over Kreta