Restaurants West Kreta

Restaurants West Kreta

1)The Cellar in Kissamos aan de boulevard.

Stellios, de eigenaar van deze taverne, is de beste gastheer die ik tot nu toe ben tegengekomen op Kreta.
Zijn taverne heeft een dagelijkse enorme keus aan verse gerechten.
Hier, aan de boulevard direct aan zee, zijn de avonden wel zeer bijzonder. Een goed maal in combinatie met een goed glas lokale WITTE wijn, maken de avond compleet.
Probeer als lunch eens de salade Kissamos, een heerlijke salade met Misitra kaas.

2) Petres in Dramia

Komende vanaf Rethymnon, richting Chania, treft u na 11 km, tegenover het gesloten tankstation van Mamiadakis,dit unieke restaurant aan, aan de rechterkant van de hoofdweg.

Taverne Petres staat enorm goed bekend bij de lokale bevolking en vooral in de weekenden is het dan ook druk. Een grote verscheidenheid aan Kretenzer producten en de prijzen van het vlees, de kip en de vis gaan er dan ook per gewicht. Pa Dimitris staat er de hele avond achter zijn BBQ, terwijl moeders de heerlijkste gerechten voorbereid in de keuken. Het is de enige zaak op Kreta die wij kennen waar bijna alles in eigen hand is. De kippen en konijnen worden door hen zelf gemest, terwijl er tegenover de taverne een stuk land is waar zij hun groenten en alle andere voor een taverne benodigde zaken zelf verbouwen.

3) Mezedopolio Karilio in Rethymnon.

Nu zult u denken wat is dit nu weer een”mezedopolio” wel dat woord staat voor een restaurant dat ontzettend veel kleine gerechten heeft [mezedes].

U kunt het misschien wel vergelijken met een Spaanse Tapas bar.

Gelegen in het oude gedeelte van de stad tussen de haven en de Turkse moskee.

Een enthousiast jong stel horecaondernemers die de afgelopen jaar van dit bedrijf een goedlopende zaak hebben gemaakt.

U kunt hier zeer voordelig eten, dagelijks hebben ze verschillende lokale specialiteiten en ze hebben verschillende keuze menus voor rond de 9 euro per persoon.

Let op!! ze zijn alleen s’avonds geopend.

4) Taverne Strofi in Argoules.

Kijk dit is nu weer eens zo’n verborgen geheim op Kreta.

Gelegen aan de doorgaande weg vanaf Chora Sfakion naar Plakias aan de zuidzijde van Kreta.

Een paar uithangborden en een terras aan beide zijden van de weg geeft aan dat hier een taverne is.

Het gaat er allemaal een beetje eenvoudig aan toe, vraag ook niet naar de kaart, maar laat ze gewoon iets lekkers maken.

Wees niet bang voor de kosten, wij hebben hier nog nooit meer dan hooguit 10 Euro per persoon betaalt.

Dagelijks hebben ze een paar potjes op het vuur staan en werkelijk alles wordt hier vers bereid.

Hun lamschotels zijn echt uniek, probeer ook eens hun spinaziekoekjes homemade en erg lekker.

Kortom een zaak zonder pretenties maar het zal u aan niets ontbreken.

5) Taverne Delfinia in Kalamaki

Een paar kilometer ten westen van Matala treft u dit verborgen geheimpje van Kreta aan.

Het is niet moeilijk om Delfinia te vinden: aan het kleine boulevaardje van Kalamaki valt het meteen op door haar andere sfeer. Hier zit ook de lokale bevolking, vanaf zo rond 21.30 uur zit het dan ook altijd vol.

Hier wordt anders gekookt, je proeft aan het eten dat er zorg aan is besteed. Deze zorg uit zich in de aankoop van de ingredienten, de bereiding, de presentatie en de bediening. Kortom, hier is het echt genieten van een Kretenzer topklasse keuken.

Het is zeker niet zo dat zij de intensie hebben op culinair niveau te koken, nee, hier is het de eenvoud die siert.Delfinia een echte aanrader.

6) Korfi Restaurant in Rethymnon.

Een restaurant dat geliefd is bij de Grieken en bekend staat om de goede kwaliteit lam. Natuurlijk zijn er ook vele andere Griekse specialiteiten voor een heel redelijke prijs. Het restaurant is gelegen aan de zuidkant van Rethymnon, tegen de bergen waardoor u een spectaculair uitzicht heeft over de stad en de haven. Ook wanneer u onderweg bent en via de National Road Rethymnon passeert is dit restaurant makkelijk bereikbaar en te vinden. Er is ruime parkeergelegenheid en ook aan de kinderen is gedacht: er is een speeltuintje in een zaaltje, waardoor ze koel, veilig en zonder zonnebrandproblemen kunnen spelen. Binnen is het lekker koel, dit is een niet-roken gedeelte.

7) Maria’s Taverna in Kato Stalos, net buiten Chania.

Aan de kustweg van Chania naar Agia Marina, ligt dit speciale restaurant, bij de afslag naar Stalos. Er is een parkeerplaats tegenover het restaurant. Omdat hier ook veel Grieken uit de buurt komen eten, is het geopend vanaf 17.00 tot in de vroege uurtjes. Het eten is hier erg goed. U heeft de keuze uit lokale Kretenzer lekkernijen (ook van de grill) en Europese gerechten. De prijzen zijn aantrekkelijk en er heerst een goede en gezellige atmosfeer.

Routebeschrijving:

Vanaf Agia Marina: de kustweg naar Chania. Het restaurant ligt aan de rechterkant, bij de afslag naar Stalos. Vanaf Chania: de kustweg naar Agia Marina. Het restaurant ligt aan uw linkerhand bij de afslag naar Stalos.

Vanaf de National Road: Afslag Galatas, richting Stalos, Agia Marina. Bij de T-splitsing linksaf. U ziet het restaurant bij de afslag naar Stalos.

8) Taverna Musses in Plakias.

Kijk dit is nu weer typisch zo een restaurant waar u misschien al snel aan voorbij zou gaan.

En dat zou nu echt zonde zijn. Musses, waar de eigenaar Adonis zelf achter het fornuis staat en voor u iedere dag weer dagverse traditionel Kretenzer gerechten bereid.

Verder treft u een enorm uitgebreide menukaart aan met vele originele gerechten.

Het is er gezellig, mooi terras aan het strand, vriendelijke bediening en qua prijs zeer aantrekkelijk.

Doen hoor.

9) Taverna Tou Zisi in Misiria, M.Kritis 63, bij Rethymnon.

Dit restaurant willen wij u niet onthouden, ondanks het feit dat wij u hier geen korting kunnen aanbieden.

Het is al jaren erg geliefd bij de Grieken uit de verre omgeving. Er is een grote keuze aan Griekse gerechten, die op een ouderwetse manier nog uitgestald staan in grote (moderne) vitrines. Omdat er iedere dag veel gasten zijn, is alles vers en goed bereid en de prijzen zijn heel erg goed.

Er is een grote parkeerplaats en een speeltuinvoor de kinderen.

Routebeschrijving:

Het restaurant ligt aan de oostelijke kustweg in Misiria, dichtbij Rethymnon. Vanaf Platanias richting Rethymnon, na het Grec hotel Creta Palace aan de linkerkant van de weg. De bomen voor het parkeerterrein en het restaurant zijn aan de onderkant wit geschilderd.

Wij zijn hier voor alle informatie over Kreta