Wat Lekker Op Kreta?

Kreta- Restauranten

Kreta heeft veel te bieden wanneer het om eten gaat

Goed eten in een leuke ambiance, met een vriendelijke bediening, voor een redelijke prijs zijn naar onze mening de basis voor een goede eetgelegenheid.

Kreta heeft veel te bieden wanneer het om eten gaat, de traditionele Kretenzer keuken is een van de gezondste ter wereld.

Vele malen hebben we echter van toeristen vernomen dat het eten van de vele verschillende gerechten die klaar gemaakt waren in olijfolie, hun slecht was bevallen.

Beste mensen, de olijfolie die u nuttigt op Kreta is zondermeer van de beste kwaliteit. Wanneer u problemen heeft met het eten komt dit niet van de olijfolie, maar van de hygiëne in de keuken.

Ook horen we vaak dat producten niet vers waren of te duur.

Om u niet teleur te stellen hebben wij voor u een aantal restaurants geselecteerd, waarvan wij menen dat deze aan de criteria voldoen zoals boven zijn omschreven.

Een paar goede tips als u uit eten gaat:

Probeer zaken waar men u probeert binnen te trekken te vermijden, dit zijn de echte toeristen restaurants, waarbij geld verdienen vaak belangrijker is dan het de gasten naar de zin te maken

Als er veel wind is, dan is er ook geen verse vis, let dus op.

Als er bij een visrestaurant geen katten rondlopen mijd dan deze zaak, immers katten weten precies waar de vis vers is.

Probeer ook eens de Mezedes. Dit zijn kleine hapjes en worden geserveerd samen met uw drankje in de lokale cafenions (koffiehuizen), vraag er wel naar.

Vraag altijd of u in de keuken mag kijken naar de dagelijkse verse gerechten. Als het er goed uitziet neem het dan gerust.

Wat is lekker?

Mousaka (een taart van aardappelen, aubergines, gehakt in tomatensaus en afgedekt met een bechamelsaus)

Vasoulakia (sperciebonen in tomatensaus met knoflook)

Papoutsakia (een halve aubergine gevuld met gehakt en kaas)

Konelli stifado (stoofpotje van konijn in een wijn of tomatensaus)

Choriatiki (een salade van dagverse groenten met Feta kaas)

Arni sto fourno (lam uit de oven met aardappelen)

Let wel bovenstaande gerechten zijn maar een klein gedeelte van het totale aanbod.

Op de pagina aanbevolen restaurants treft u de bedrijven aan die wij van harte aanbevelen, sommige restaurants bieden u een korting aan bij uw eerste bezoek en reken maar dat ze hun best doen, ze willen u tenslotte graag terug zien.

Wanneer u een restaurant aantreft dat u kunt aanbevelen laat het ons dan weten s.v.p., we zullen het dan zeker met een bezoekje vereren en eventueel plaatsen op deze site.

Wij zijn hier voor alle informatie over Kreta