“Maart 25 in Griekenland: Het vieren van Onafhankelijkheidsdag met trotse tradities en feestelijke vreugde”

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Hoi allemaal! Gelukkige Griekse Onafhankelijkheidsdag! Vandaag vieren we feest, omdat onze voorouders op deze dag in 1821 begonnen te vechten voor de vrijheid en onafhankelijkheid van Griekenland. Dankzij hun moed hebben we nu de moderne Griekse staat die we allemaal kennen en liefhebben. Laten we even stilstaan bij en onze waardering uiten voor de helden die voor onze vrijheid hebben gevochten en ons nog steeds inspireren.
Natuurlijk is een van de belangrijkste tradities op Griekse Onafhankelijkheidsdag de jaarlijkse militaire parade in Athene, bijgewoond door hooggeplaatste overheidsfunctionarissen, militair personeel en burgers. De parade omvat optredens van het Helleense leger, de marine en de luchtmacht, evenals de traditionele Evzones, de elite-presidentiële garde met hun kenmerkende uniformen en gesynchroniseerde bewegingen.
Een andere populaire traditie is het uithangen van de Griekse vlag, of de “Galanolefki” (blauw en wit), die op gebouwen en huizen overal in Griekenland te zien is. Bovendien gaan veel mensen op deze dag naar de kerk om de Aankondiging van de Heilige Maagd Maria te eren, die ook op 25 maart wordt gevierd.
Tot slot is een populaire culinaire traditie om bakaliaros skordalia te eten, dat is gefrituurde kabeljauw geserveerd met een knoflook- en aardappeldip. Het is een heerlijke manier om deze belangrijke dag in de Griekse geschiedenis te vieren!