Ja, wat is het nu eigenlijk? Origineel heet de plaats Castelli di Kissamos. Omdat er al veel meer plaatsen op Kreta zijn met de naam Kastelli, heeft men het dus maar Kissamos genoemd. Als u deze plaats benadert via de weg vanaf Chania worden echter beide namen nog gebruikt. Handig toch, die Griekse logica?

“Kissamos ligt aan de noordkust in het verre westen van Kreta. Het is een rustig oord met 5000 inwoners en heeft een mooi zandstrand, leuke winkels, tavernes en een goede atmosfeer.”

Aan de kleine boulevard treft u enkele leuke tavernes aan. Overdag is het rustig op de boulevard, maar zou gauw de zon ondergaat, is het afgepakt met vooral lokale wandelaars, die na de zogenaamde pantoffelparade een plekje zoeken voor een drankje. (zie ook Chania voor een nadere verklaring van de pantoffelparade)
 
Kissamos leent zich uitstekend als basis voor een doe en luier vakantie. Uitstapjes naar Chania, de zuidkant van het eiland, en wat u zeker niet mag missen, de archeologische opgravingen van Falassama en Polyrinia, zijn vanaf deze plaats goed te maken
 
Vanaf Kissamos kunt u ook met de boot naar het pirateneiland Gramvoussa, dat  zeker een bezoek waard is.
 
Het is goed vertoeven in Kissamos. Het biedt voor een ieder wat, maar vooral rust en het gevoel onder Grieken te zijn.