Griekse Minister Van Toerisme: Start Toerisme Griekenland Vanaf 14 mei. 

Griekenland zet eerste stap naar heropening toerisme: Reizigers uit de Europese Unie en uit vijf niet EU-Landen hoeven NIET meer verplicht 7 dagen in quarantine na aankomst in Griekenland. Wel moeten zij gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-Test uiterlijk 72 uur voor hun aankomst.


1. Hoe zit het op dit moment met de vluchten naar Griekenland?

-Passenger Locator Form (PLF) Formulier Verplicht, zowel voor heen- als terugvluchten. https://travel.gov.gr/#/form

Bij aankomst in Griekenland is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien, tenzij je gevaccineerd bent. Je dient een bewijs te hebben van de vaccinatie en deze geldt vanaf 14 dagen na de laatste prik. Wanneer je een coronatest moet doen, mag de test niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Griekenland. Kinderen onder de 6 jaar hoeven geen test af te nemen.

-Geen Quarantine is meer verplicht na uw aankomst.

Mei 2021:
De premier, Kyriakos Mitsotakis, deed een aankondiging over de versoepeling van de maatregelen:
> 15 mei – Toerisme gaat open voor toeristen die zijn ingeënt of een negatieve test hebben of ze moeten gevaccineerd zijn. –
-Griekse burgers kunnen naar verschillende prefecturen/provincies reizen.
-De verplichting om een SMS te sturen voor verplaatsingen vervalt. De winkels terug open zijn zonder click-away of click-in-shop.
-De avondklok begint om 00:30 uur.
->Vanaf de Heilige Week – vaccinatiecentra nemen afspraken aan voor burgers van 30 jaar <-

”Reisadvies Griekenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 14-05-2021 | Nog steeds geldig op: 14-05-2021

Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland. Dit geldt vanaf 15 mei ook voor de Ionische eilanden. Welke eilanden dit zijn leest u in de rubriek ‘Coronavirus’. Er is dan voor terugkeer vanaf de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden ook geen testverplichting. Dit geldt alleen voor rechtstreekse vluchten vanaf de eilanden en niet als u een tussenstop maakt in Athene. Na een verblijf op Kreta of in de rest van Griekenland moet u zich wel laten testen en gaat u in quarantaine in Nederland. ”