Home
Kloosters
Kretenzer kunst
Traditioneel Kreta
Kreta rondreis
Jeep safari
Kretens koken
Olijf olie
Hotel informatie
Tour informatie
Routes
Reservering
Battle of Crete
Traditioneel Kreta.

De bevolking op Kreta is trots en onafhankelijk ingesteld. Dit was altijd al zo en is door de vele heerschappijen niet aangetast. Tot op de dag van vandaag ziet u dat deze bevolking vasthoudt aan haar tradities. Of het nu is op het agrarisch gebied, haar voedsel of haar gebruiken, de tradities vindt u in alles terug. Het gaat zelfs zover, dat wanneer u op een zaterdagavond naar een lokale discotheek gaat, u uitsluitend de traditionele Kretenzer muziek zult horen of een moderne versie hiervan.

Op deze tour nemen wij u mee naar plaatsen waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Ook laten wij u kennis maken met veel eeuwenoude tradities, zoals het maken van wijn, de bereiding van voedsel, etc. Tot op de dag van vandaag worden vele zaken nog precies zo gedaan als in het verre verleden.

Dag 1
Na het ontbijt vanaf het hotel in Heraklion, gaan we naar het Historisch Museum van Heraklion. Dit prachtige museum herbergt een Byzantijnse middeleeuwse collectie, een enorme historische collectie en een sectie met alles betreffende de Kretenzer volkskunst. Ook bezoeken wij in dit museum de Nikos Kazantzakis kamer, alsmede de Tsouderos kamer en het bureau en de bibliotheek van de premier gedurende van de Slag om Kreta, ten tijde van de tweede wereldoorlog. Na de gezamenlijke lunch in het hotel maken wij ons gereed voor een georganiseerde stadswandeling.
De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 2
Na het ontbijt gaan we per bus naar Zaros, een van de waterrijkste en groenste gebieden van Kreta. Wij zullen de oude watermolen in werking zien, die er nog steeds voor zorg draagt dat het flessenwater overal op Kreta voorhanden is.
Daarna rijden wij door naar Trapsano, het centrum voor de keramiek verwerking. Op een traditionele wijze worden hier van klei prachtige sier en gebruiksvoorwerpen geproduceerd.
De lunch gebruiken in Trapsano. Later in de middag rijden we terug naar ons hotel, voor een ontspannende afsluiting van de dag met een gezamenlijk diner.

Dag 3
Na het ontbijt pakken we onze zaken in en gaan naar Knossos, de grootste opgraving op Kreta, het paleis van koning Minos, uit de Minoïsche tijd.
Hierna gaan wij naar het Archeologisch museum in Heraklion, waar wij alles zullen kunnen aanschouwen dat men heeft gevonden in Knossos en bij andere opgravingen op Kreta.
Na de lunch rijden wij door naar Ierapetra, de meest zuidelijke stad van Europa. Na aankomst in ons hotel heeft u de rest van de dag ter vrije beschikking.

Dag 4
Na het ontbijt maken wij een rondwandeling door Anatoli, vergezeld door een bewoner van dit bijna verlaten dorp. In dit bergdorp lijkt het of de tijd heeft stil gestaan.
Na de lunch rijden wij vervolgens door naar het Lasithi plateau, met zijn oude windmolens en bezoeken onder andere de geboorteplaats van Zeus.
Terug naar Ierapetra maken wij ons op voor een traditioneel Kretenzer avond met eten, zang en dans.

Dag 5
Na het ontbijt gaan we naar Sitia, een leuke vissersplaats in het noordoosten van Kreta. Dit is een nog niet zo bekend wijngebied. We gaan dit verkennen en de wijnen natuurlijk ook proeven. Na de lunch rijden wij terug naar het hotel in Heraklion.

Meer bij Zaros
Historisch museum in Heraklion
bloemenpracht overal
De tijd heeft stilgestaan in Anatoli