Home
Kloosters
Kretenzer kunst
Traditioneel Kreta
Kreta rondreis
Jeep safari
Kretens koken
Olijf olie
Hotel informatie
Reserveren
Routes
Tour informatie
Battle of Crete
Jeep Safari terug naar de natuur.

Bent u avontuurlijk aangelegd?
Bent u toe aan een andere vakantie?
Droomt u er ook van om 5 dagen aangewezen te zijn op jezelf?

Het is misschien niet zo bekend, maar Kreta is een eiland waar een jeepsafari nog mogelijk is. Je moet echter wel weten waar de mooie plekken en wegen zijn.
De groep zal uit niet meer dan 15 personen bestaan. Wij zullen met ijzersterke 4wheel-drive jeeps het ruige berggebied van Kreta verkennen, vanaf het midden naar het oosten, over de bergketenen van het eiland. Iedere groep wordt begeleid door een tourleader,  een Kreta-kenner bij uitstek.

Deze tour brengt u werkelijk terug naar de natuur. Van de 4 nachten slapen wij er twee op een verlaten strand, onder de vele sterren. Neem voor deze dagen dan ook geen elektrische zaken mee, want stroom hebben we niet. Uw uitrusting zal bestaan uit een slaapzak, een lucht bed, een metalen beker, een plastic bord, een mes en natuurlijk een jeep per twee personen.
Deze tocht is een ideale manier om het nog niet ontdekte Kreta te verkennen, de safari is niet gevaarlijk en het is zeker geen survival tocht.
Een gezonde en vooral humorvolle instelling zijn de juiste ingrediënten om van deze tocht een grandioos succes te maken.

Dag 1 Bijeenkomst in het hotel in Heraklion. Verdeling van de jeeps en we gaan op pad in zuidelijke richting. In Agia Varvara gaan we boodschappen doen voor de door onszelf te bereiden lunch onderweg. Hierna trekken oostwaarts naar Ano Vianos, waar we zullen overnachten in een klein plaatselijk hotel. ´s Avonds hebben we een gezamenlijk diner.

Dag 2 Na het ontbijt en het foerageren voor onderweg, rijden we via allerlei sluipdoor wegen over het Lasithi gebergte om vervolgens op het eind van de middag stoffig en vermoeid aan te komen bij ons hotel in Ierapetra. U heeft de rest van de avond ter vrije beschikking.

Dag 3 Na het ontbijt en het foerageren gaan we verder naar het oosten, via het Stavromenos gebergte naar Orino voor de lunch. Hierna trekken we naar het uiterste oosten Kreta: Xerocambos. De nacht brengen we door op het strand, nadat we gezamenlijk het avondeten hebben genoten in de enige strandtaverne, die het gewend is om onze gasten datgene te geven wat zij nodig hebben na deze vermoeiende dag.

Dag 4 Uitgeslapen na een gezonde strand nachtrust gaan we boodschappen doen voor het ontbijt en lunch en gaan de omgeving van dit gebied verkennen. Deze avond brengen we ook door aan het strand, met een door onszelf verzorgde barbecue. Vervolgens spreiden wij onze slaapzak weer uit voor de welverdiende nachtrust. Voor de gasten die eventueel liever in een kamer slapen doen we uiteraard onze best dit daar te organiseren.

Dag 5 Na het zelfgemaakte ontbijt en een verfrissende duik in zee om restanten van onze (korte)nachtrust uit onze ogen te wassen, vertrekken we via een hooggebergte richting Handras en Sitia om via de noordelijke hoofdweg naar het hotel in Heraklion terug te keren. Onze gezamenlijke afscheidslunch bereiden we zelf aan de voet van het Lasithi gebergte bij Kastelli, Een ideale plaats om afscheid te nemen en misschien wel een stukje vriendschap mee naar huis te nemen.


s' Avonds gezellig napraten bij een kampvuur
Het uitzicht bewonderen op de hoogvlakte bij Xerocambos
Het Lefka Ori gebergte
Het strand in Xerocambos