Home
Kloosters
Kretenzer kunst
Traditioneel Kreta
Kreta rondreis
Safari
Kretenz koken
Olijf olie
Hotel informatie
Tour informatie
Route's
Reservering
Battle of Crete
De Grote Kreta Rondreis

Dit is zonder enige twijfel de meest informatieve en comfortabele rondreis, die er momenteel op Kreta voorhanden is.

U verblijft in 3 tot 5 sterren luxe hotels. Het programma is op basis van halfpension, privé-tours en u bent ervan verzekerd dat tijdens uw trip uw tourleader 24 uur per dag tot uw beschikking staat.
De groep zal uit maximaal 25 personen bestaan.

Dag 1
U verblijft de eerste 2 dagen van uw tour in het Candia Maris hotel ten westen van Heraklion. Na het ontbijt vertrekken we met onze bus naar Knossos, het paleis van Koning Minos, een beroemde heerser uit de Minoïsche tijd. Hier zult u worden rondgeleid door een privé gids. Aansluitend volgt een bezoek aan het Historisch Museum van Heraklion, waar wij door een privé gids op de hoogte worden gebracht over de vele schatten die tijdens de opgraving van Knossos zijn gevonden.
Hierna gaan we terug naar ons hotel, waar wij de rest van de middag lekker kunnen uitrusten en eventueel een duik nemen in een van de zwembaden of de zee.
's Avond vindt het diner plaats in het hotel, met aansluitend een lezing van een Kreta-kenner bij uitstek. Een gezamenlijke borrel sluit deze dag af.

Dag 2
Na het ontbijt maken wij ons op voor een tocht naar de Lasithi hoogvlakte met onze eigen bus. Een prachtige rit die ons voert naar de geboorteplaats van Zeus.
Na de lunch, die we gebruiken op de Lasithi hoogvlakte, rijden we door naar Kritsa. Hier bezoeken we het Panagia kerkje en gaan vervolgens door naar het centrum van Kritsa voor een rondwandeling en om de handwerkkunst van dit dorp te bewonderen.
Tegen eind van de middag keren we weer terug naar ons hotel in Heraklion.

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken we naar Rethymnon, waar we logeren in het bekende hotel ?? op basis van halfpension. Na het gezamenlijk koffiedrinken gaan we eerst een stadswandeling maken om ons te oriënteren in de prachtige stad. De rest van de dag is ter vrije beschikking.

Dag 4
Na het ontbijt gaan we naar het Arkadi klooster, waar wij privé worden rondgeleid. Vervolgens gaan we per bus naar Georgoupoli, waar we aan het strand de lunch nuttigen. Hierna maken we een tour naar het meer van deze plaats en een kleine rondrit in deze omgeving.
Laat in de middag arriveren we wederom in ons hotel om de avond gezamenlijk door te brengen in de oude stad van Rethymnon voor een typisch Kretens diner, met levende muziek.

Dag 5
Na het ontbijt vertrekken we naar Chania, een prachtige Venetiaans aandoende stad met een eeuwen oude traditie. Na aankomst in ons hotel ??? voegt een Chania deskundige zich bij ons om een rondwandeling te maken in de oude stad en vervolgens door het Maritiem museum.

Na de lunch, die we gebruiken in ons hotel, maken we een rondrit in de omgeving van Chania, richting het uiterste westen van Kreta, naar Kastelli. Een plaats waar het massatoerisme nog niet echt zijn intrede heeft gedaan. Hier gebruiken we tevens de lunch.
Terug in het hotel heeft u rest van de dag ter vrije beschikking. Het avondeten vindt plaats in ons hotel. We gaan vroeg naar bed, want de volgende morgen moeten we heel vroeg opstaan.

Dag 6
Na het ontbijt om 6.00 uur maken wij ons klaar voor een korte busreis naar het Levka Ori gebergte, waar we de afdaling in de Samaria kloof gaan wandelen. (Voor de thuisblijvers is er een alternatief programma in Chania)
De Samaria kloof is een van de mooiste kloven van Europa. Vooral op het eind is zij slechts 10 meter breed en schouwen honderden meters hoge rotswanden u terzijde aan.
Deze wandeling is ongeveer 14 km afwaarts, dus het is niet echt vermoeiend. Echter de volgende dag zult u wel uw kuiten voelen. Aan het eind komen wij aan in Agia Roumelli, waar we na te zijn uitgerust en onze dorst hebben gelest, met de boot naar Hora Sfakion varen. Hier staat onze bus op ons te wachten om ons weer naar ons hotel te brengen.
Dit was een vermoeiende maar bevredigende dag, dus na het diner is het goed rusten.

Dag 7
Na het ontbijt en onze spullen te hebben gepakt rijden we via Heraklion, Hersonissos, Malia en Agios Nikolaos naar Ierapetra, de meest zuidelijke stad van Europa. Hier verblijven we 2 nachten in het  ???? hotel.
Na aankomst en koffie maken we een eerste impressie te voet door Ierapetra. In deze plaats treft u een bijna Afrikaans sfeertje aan. Ierapetra is door de jaren heen uitgeroeid tot een plaats met allure. De oude binnenstad, de vissershaven alsmede het centrum en de vele taverna's maken Ierapetra tot een aangenaam vakantieplaatsje.
Na de lunch in ons hotel maken we een kleine rondrit in de omgeving, zodat u reeds een goede impressie heeft van dit gedeelte van het eiland.
's Avonds een gezamenlijk diner in het hotel.

Dag 8
Na het ontbijt gaan we verder oostwaarts, richting Sitia, een prachtig vissersdorp met veel sfeer. Sitia zal in de toekomst ongetwijfeld een grotere belangstelling krijgen van het toerisme. We rijden na ons kopje koffie door, richting het palmenstrand van Vai en doen onderweg nog het beroemde Moni Toplou klooster aan. Hier wacht ons weer een privé rondleiding in dit prachtige en rijke klooster. Daarna de lunch en door naar het palmenstrand van Vai om een paar uurtjes te genieten van het strand en zeewater.
Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Ierapetra, waar u de rest van de dag ter vrije beschikking heeft.

Dag 9
Na het ontbijt gaan we met de bus naar Agios Nikolaos, het stedelijk hart van de provincie Lasithi. We maken hier een kleine rondwandeling, onder andere naar het Voulasmenie meer, een zoetwatermeer van meer dan 140m doorsnee in het midden van de stad. Hierna gaan we per boot naar Spina Longa, het melaatsen eiland. Op het eiland krijgt u een volledige uitleg over het imposante verleden van Spina Longa. Na de lunch keren we terug naar ons hotel en heeft u de rest van de middag ter vrije beschikking. 's Avonds een traditioneel afscheid met levende Griekse muziek in een kleine lokale taverne. Tijdens het diner is er natuurlijk de mogelijkheid tot het leren van een enkele traditionele Griekse dans.

Dag 10
Na het ontbijt gaat u met onze bus terug naar Heraklion, of u verlengt uw verblijf in Ierapetra.


gedeelte vn opgraving in Knossos
de bergen van Lasithi
oude binnenstad van Chania
de witte bergen de oorsprong van de Samaria kloof
Agios Nikolaos